mistä korut tehdään?

Hiilun koruissa käytetään nikkelittömän 925‰ hopean ja 999‰ hienohopean lisäksi vain aitoja materiaaleja, korukiviä, luonnonkiviä, sekä synteettisiä kiviä (esim. kuutiollinen zirkonia, synteettinen rubiini). Synteettiset kivet vastaavat ominaisuuksiltaan täysin luonnonkiviä, mutta niitä ei esim. tuoteta epäeettisin menetelmin.
Käytämme myös kierrätyskoruista purettuja materiaaleja. Helmet ovat valikoituja, hyvälaatuisia joko makean tai suolaisen veden viljeltyjä helmiä. Joskus koruihin on liitetty nahkaa tai silkkiä.

Kaikki korut tehdään yksittäin käsin, usein myös koukut ja kiinnittimet ovat käsintehtyjä.

Koruihin käytetään 925‰ hopealangan ja –levyn lisäksi hopeasavea. Hopeasavi on kierrätyshopeasta valmistettu, savenkaltainen materiaali, joka poltettaessa sintraantuu hienohopeaksi (999‰). Se on siis lähes puhdasta hopeaa. Useat korunosat, kuten pikkusydämet on muotoiltu yksittäin käsin hopeasavimassasta. Hopeasavea on käytetty myös lietteenä tai paperia muistuttavana arkkisavena.

Ketjut valmistaan käsin lenkkien sahaamisesta alkaen. Ketjut punotaan pihtien avulla käsin yksittäisistä lenkeistä. Joskus työt on patinoitu hieman rustiikin tunnelman aikaansaamiseksi. Patinointi korostaa myös ketjun rakenteen kauneutta.

Hiilun käyttämä hopea hankitaan K a Rasmusseninlta, joka on luotettava pohjoismaiselta toimittaja. Hopeasta 70% on kierrätyshopeaa ja loput 30 % peräisin Bolidenistä Ruotsista.
Työprosessin aikana kaikki ylijäävä hopea kerätään ja palautetaan kiertoon.
Korut on lainmukaisesti leimattu sekä pitoisuusleimalla että nimileimalla HD.

Hiilun korut eivät ole kertakäyttökoruja ja toivomme niiden tuovan pitkään iloa käyttäjälleen!