Hiilun tarina

Hiilu on pieni yhden naisen käsityöyritys. Kaikkea käsillä tekemistä villapaidoista puuhelmiin ja savikippoihin on tehty ja kokeiltu pitkin matkaa.

Hiilu perustettiin aluksi hopeakorujen takia. Nimikin on tullut siitä, miten hopea työstettäessä kuumana ensin kirkkaana hehkuu ja sitten jäähtyessään hiiluu.

--

Hiilu tekee kaikesta kierräötysmateriaalist iloisia ja persoonallisia kasseja ja pussukoita ja hattuja..(tai jotain muuta mukavaa.) Fru tangovaatteet ovat tarkoitettu meille jotka tarvitsevat hihoja ja ehkä vähän enemmän tilaakin masulle ja pepulle. Niissä pitää olla hyvä ja huoleton liikkua ja mekossa saa tuntea itsensä hyväksi ja kauniiksi.

Hiilun tuotteissa mietin aina tarkkaan myös käytettävyyttä, esimerkiksi Minni-kassiin mahtuu oivallisesti korkokengät, vaihtopaita ja meikkipussi...

onkos meillä joku missiokin?

Hiilu haluaa tuottaa ihmisille iloa hyvin ja kauniisti tehdyillä tavaroilla, jotka eivät kuormita hirveästi luontoa tai kukkaroa..Joiden kanssa voi elää niinkuin pienellä planeetalla pitääkin: silleen siivosti.

näin me yritetään olla siivosti:

Materiaalit:

Hiilun kangastuotteet on tehdään pääasiallisesti jo kertaalleen käytetyistä materiaaleista, kuten käytetyistä farkuista vanhoista miesten paidoista ja muista uffarin aarteista. 

Fru tangovaattet ovat uutta materiaalia, koska ne ovat liikuntavaatteita, jolloin pestävyys ja joustavuus ovat olennaisia seikkoja. Kankaat ovat enimmäkseen pakanpäitä ja muita palakaupan aarteita. Ne yritetään myös leikata mahdollisimman kangasta säästävästi, ja tehdä mahdollisimman huolellisesti, että ne kestäisivät käyttöä. 

Laukut ovat vanhoja fankkuja, tilkkuja paitoja. Nahkaiset laukut on tehty vanhoista nahkatakeista, ja niiden vuorit kierrätetystä puuvillakankaasta.

Korvakoruissa käytetään pääasiassa polymeerimassaa, joka on on ensisijaisesti PVC muovia. Se on kuitenkin  kestävä materiaali.

Toivottavasti Hiilun korut pysyvät pitkään käytössä ja jatkavat 

tarvittaessa matkaa toiselle omistajalle, eivätkä päädy jätteeksi. Käytetyt/rikkoutuneet korut voi myös palauttaa Hiilulle joko osiksi uusiin korviksiin, tai niin että ne joutuvat asianmukaisesti oikeaan jätteeseen.
Työprosessissa syntyneet massapalaset käytetään uudellen. 

Pakkaaminen:

Hiilun tuotteet toimitetaan paperisessa kirjekuoressa tai pahvilaatikossa.
Pehmusteena joko silkkipaperi, sanomalehtipaperi tai kierrätetty kuplamuovi.

Jäte:

Jätettä yritetään tuottaa mahdollisimman vähän. 

Kaikki tuotettu jäte lajitellaan ja viedään niille osoitetuihin pisteisiin.