top of page

Hiilun juttu

Hiilu on on yhden naisen pieni käsityöyritys, joka haluaa tuottaa ihmisille iloa hyvin ja kauniisti tehdyillä tavaroilla, jotka eivät kuormita hirveästi luontoa tai kukkaroa..

Joiden kanssa voi elää niinkuin pienellä planeetalla pitääkin: silleen siivosti.

Hiilu käyttää materiaaleja mahdollisimman pihisti: tekee käytetyistä farkuista, nahkatakeista ja muusta kierrätysmateriaalista iloisia ja persoonallisia kasseja, pussukoita, laukkuja  ja hattuja..(tai jotain muuta mukavaa.)

Fru tangovaatteet ovat tarkoitettu meille jotka tarvitsevat hihoja ja ehkä vähän enemmän tilaakin masulle ja pepulle. Niissä pitää olla helppoa ja huoleton liikkua ja niissä saa tuntea itsensä hyväksi ja kauniiksi.

Hiilun tuotteissa mietään aina tarkkaan myös käytettävyyttä, esimerkiksi Minni-kassiin mahtuu oivallisesti korkokengät, vaihtopaita ja meikkipussi...

Korvikset valmistetaan yksittäin käsin polymeerimassasta. (tai jostain muusta..)

Materiaalit:

Hiilun kangastuotteet, laukut ja pussukat,  tehdään pääasiallisesti jo kertaalleen käytetyistä materiaaleista, kuten käytetyistä farkuista, vanhoista miesten paidoista ja muusta käytetystä kankaasta. Nahkaiset laukut on tehty vanhoista nahkatakeista, ja niiden vuorit kierrätetyistä puuvillakankaista.

Fru tangovaattet ovat uutta materiaalia, koska ne ovat liikuntavaatteita, jolloin pestävyys ja joustavuus ovat olennaisia seikkoja. Kankaat ovat enimmäkseen pakanpäitä ja muita palakaupan aarteita. Ne myös leikataan mahdollisimman kangasta säästävästi, ja tehdään mahdollisimman huolellisesti, että ne kestäisivät käyttöä. 

Korvikset valmistetaan yksittäin käsin polymeerimassasta. Koruosat ovat kaikki nikkelittömiä, joko terästä (304), nikkelitöntä korumetallia, tai niobiumia. Korut voidaan hävitttää tavallisena kotitalouksien sekajätteenä. Työprosessissa syntyneet massapalaset käytetään mahdollisimman tarkkaan uudellen.

Pakkaaminen:

Hiilun tuotteet toimitetaan paperisessa kirjekuoressa tai pahvilaatikossa.
Pehmusteena joko silkkipaperi, sanomalehtipaperi tai kierrätetty kuplamuovi.

Jäte:

Kaikki tuotettu jäte lajitellaan ja viedään niille osoitettuihin pisteisiin.

bottom of page